Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο νόμος "περί ευθηνης υπουργών" της χούντας

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι Έλληνες, θεωρούν κατάπτιστο το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μια και στην πράξη αμνηστεύει κάθε πράξη κυβερνητικού στελέχους. Νόμοι περί ευθύνης υπήρχαν από πάντα, γραπτοί ή άγραφοι, για τους κρατικούς λειτουργούς. Όμως γενικά θεωρείται ότι η διασφάλιση της αμνηστίας είναι εφεύρεση του Πασόκ, νομίζω μάλιστα του Βενιζέλου. Και αυτό δεν σταματάνε να μας το φωνάζουν κάποιοι που περιέργως ενώ διαμαρτύρονται δικαίως για αυτό το εξάμβλωμα νόμου,  υποστηρίζουν τα καθαρά χέρια των χουντικών. Το πόσο καθαρά (δεν) ήταν τα χέρια των χουντικών είναι μια άλλη τραγελαφική ιστορία, αλλά οι συμπαθέστατοι αξιωματικοί είχαν υπερκεράσει τον Βενιζέλο.
Και του λόγου το αληθές το Νομοθετικό Διάταγμα 802 του 1970 (71 δημοσίευση) σελ.37 παράγραφος 48
Τον νόμο συνολικά θα τον βρείτε στο εθνικό τυπογραφείο http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=108&lang=en αλλά εδώ μπορείτε να δείτε την παράγραφο 48.



Είχαν διασφαλίσει ότι τα εγκλήματα παραγράφονται ταχύτατα και η πιθανή άσκηση δίωξης καθορίζεται από τους συναδέλφους τους.
Α ρε Βενιζέλε, καλά που ήταν και αυτοί να σου δείξουν τον δρόμο.....

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Προέχει η επιλογή της πλειοψηφίας των δικαιωμάτων της μειωψηφίας?

Συχνά ακούω οτι μια και η πλειοψηφία θέλει αυτό πρέπει να γίνει αυτό. Δεν έχω γενικά αντίρρηση, αλλά όταν λέμε ότι η μειωψηφία πρέπει σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα να υποτάσεται στην πλειωψηφία, μερικοί εννοούν ότι πρέπει να υποτάσεται πάντα.
 Για παράδειγμα το ποιο κάτω περιστατικό http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/33401
Συνάντηση με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου Παιδείας έχουν αυτή την ώρα οι διευθυντές του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, κκ Γιώργος Κυριαζόπουλος και Γιάννης Κοσμόπουλος, μετά την απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδάκια Ρομά.

Η απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά, ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.
Όμως συχνά ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία και μάλιστα κοινοβουλευτική. Το διευκρινίζω γιατί η δημοκρατία σαν πολίτευμα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που την διαφοροποιούν τελείως από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.  
 
Οπότε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία λοιπόν, προέχον της εκάστοτε βούλησης των πολιτών είναι το σύνταγμα. Το δε σύνταγμα καθορίζει ότι:
Αρθρο 28 - (οι διεθνείς συμβάσεις υπερισχύουν αντίθετων διατάξεων νόμου.)
1. Οι γενικά παραδεδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. 
 
Λαμβανομένου υπόψη ότι οι νομολογία για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διεθνής και η Ελλάδα έχει επικυρώσει τα σχετικά, η νομολογία αυτή υπερισχύει της κοινής νομολογίας και ακολουθεί το σύνταγμα σε σοβαρότητα.

Τα δημοψηφίσματα λοιπόν αφορώντα:

'Αρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Παράγουν νομολογία κατώτερη του συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων, άρα δεν νοείται να έρχονται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βεβαίως αυτό μπορεί να αλλάξει,
εφόσον αλλάξει το σύνταγμα, και βγάλει κάποια διάταξη που να λέει ότι τα δημοψηφίσματα υπερισχύουν του συντάγματος. Άρα λοιπόν το να ισχύει αυτό που λες προϋποθέτει ότι θα θελήσει το σύνολο του Ελληνικού λαού να αλλάξει το σύνταγμα. Μια και δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, μπορούμε να πούμε ότι η εκφρασμένη θέση του Ελληνικού λαού είναι ο αυτοπεριορισμός του, από τις συνταγματικές διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες.

Πάντα όλα αυτά ισχύουν για την αντιπρωσοπευτική δημοκρατία. Η δημοκρατία, αν υπήρχε (μια και είναι ιδεατό σύστημα όπως και η ελεύθερη αγορά ή ο κομουνισμός,) θα είχε άλλους όρους και δεν θα χρειάζονται συνταγματικούς περιορισμούς. Αλλά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία τα δικαιώματα της μειοψηφίας που απορρέουν από το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, δεν μπαίνουν σε ψήφισμα.  


--------------------
Και για την περίπτωση με τα παιδιά ρομ. και κάποιους πολίτες που δεν τα γουστάρουν δυο λόγια

Οκ μάθαμε ότι δεν γουστάρουν ρόμα οι 234 γονείς. Δεν βλέπω κάτι το κακό, δικαίωμά τους.
Περιέργως εκτός από το ότι δεν γουστάρουν (περί ορέξεως....) κάνουν και υποδείξεις στο σχολείο, να καταστρατηγήσει την νομοθεσία.
Και μια και ο νόμος δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις, το σχολείο οφείλει να γράψει στα παλαιά του υποδήματα τις υποδείξεις τους. Το κράτος μας έχει ήδη φάει καταδίκη και ανάλογο περιστατικό
Αν προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν με όποιον άλλο τρόπο πέρα από το αίτημά τους, την συμμετοχή των ρομ στο σχολείο, καιρός να εφαρμοστεί και η κείμενη νομοθεσία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τέτοιες πράξεις.
Όταν με το καλό γραφτεί κανένα παιδί ρομα στο σχολείο, ας πάρουν τα παιδιά τους και ας πάνε όπου βρουν να μην υπάρχουν ρόμα. 


--------------
Επειδή μάλιστα μερικοί έχουν και φαντασιώσεις καλό είναι να μην προοθούν απόψεις που καταλήγουν ενάντια στην Ελλάδα και μας διασύρουν σε διεθνές επίπεδο. Για όποιον δεν γνωρίζει ή έχει ασθενή μνήμη ας διαβάσει το ποιο κάτω.:

7 Απριλίου 2011
Νέα ευρω-δίκη Ελλάδας για σχολείο-γκέτο Ρομά Ασπροπύργου

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για του Ρομά, ενημερώνει την κοινή γνώμη πως στις 25 Μαρτίου 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αποφάσισε να κρίνει κατ’ αρχή παραδεκτή και να κοινοποιήσει στην Ελλάδα την προσφυγή Ιωάννα Σαμπάνη και λοιποί κατά Ελλάδας που έκαναν μέσω του ΕΠΣΕ 140 Ρομά (98 παιδιά και 42 γονείς) και αφορά το συνεχιζόμενο ρατσιστικό εκπαιδευτικό διαχωρισμό των παιδιών Ρομά σε ένα σχολείο-γκέτο μόνο για Ρομά, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου.

Ο διαχωρισμός γίνεται παρά την καταδίκη της Ελλάδας στις 5 Ιουνίου 2008 από το ΕΔΔΑ (προσφυγή Σαμπάνη και άλλων κατά Ελλάδας που είχαν κάνει μέσω του ΕΠΣΕ 11 γονείς Ρομά – βλπ. δελτίο τύπου στην http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=194&cid=3302) για τον αρχικό εκπαιδευτικό αποκλεισμό των παιδιών Ρομά του καταυλισμού στο Ψάρι Ασπροπύργου μέχρι το 2005 και στη συνέχεια το διαχωρισμό τους σε σχολείο-γκέτο παράρτημα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου. Μετά την καταδίκη αυτή, το Υπουργείο Παιδείας μετονόμασε το παράρτημα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου σε 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου ώστε η Ελλάδα να ισχυρίζεται διεθνώς πως με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει πια ρατσιστικός διαχωρισμός.

Το 2008 η Ελλάδα είχε καταδικαστεί για παραβίαση του Άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) σε συνδυασμό με το άρθρο 2 του Πρωτοκόλλου 1 (δικαίωμα στην εκπαίδευση) και του Άρθρου 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σήμερα η Ελλάδα «κατηγορείται» ξανά για τις ίδιες παραβιάσεις. Επί πλέον, το ΕΔΔΑ αναφέρει στο «κατηγορητήριο» την καταδίκη του 2008 και προσθέτει ότι η Ελλάδα διαιωνίζει μια κατάσταση που οι αρχές ισχυρίζονταν πως ήταν προσωρινή λόγω υποτιθέμενης ανεπάρκειας χώρου.

Ο Εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς δήλωσε: «Τέλειωσαν τα ψέματα για την Ελλάδα και ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας που νόμιζε πως ‘βαπτίζοντας το κρέας ψάρι’ θα παραπλανούσε τους ‘κουτόφραγκους’ ότι δήθεν ενσωμάτωσε τα παιδιά Ρομά σε κανονικό σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στην πρόσφατη πρόταση συνενώσεων σχολείων δεν περιλαμβανόταν ούτε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου ούτε άλλα σχολεία-γκέτο για παιδιά Ρομά, τα οποία η ελληνική πολιτεία θέλει να διατηρήσει, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την ύπαρξη θεσμοποιημένου ρατσισμού απέναντι στους Ρομά. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που έχει ήδη δώσει αυστηρές οδηγίες ‘για την πάταξη του φαινομένου του αποκλεισμού των Ρομά από τη δημόσια εκπαίδευση προκειμένου να εξαλειφθεί η φοβική για τα παιδιά των Ρομά αντίληψη και να διασφαλισθεί η ανεμπόδιστη και η χωρίς αποκλεισμό ή διακρίσεις ισότιμη ένταξή τους σ’ όλες τις δομές του Κράτους’ ελπίζεται πως θα διατάξει την κατεπείγουσα ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από σχετική καταγγελία μας την 1 Αυγούστου 2009 για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου (ΑΒΜ Γ / 2010 / 285) και η οποία είναι ξεχασμένη στα συρτάρια της Εισαγγελίας.» 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πότε έγραψε ο Νάσος Θεοδωρίδης τα περί του Αλβανικού έπους?


Πλέον όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον σύριζα και μερικά χτυπήματα κάτω από την ζώνη θεωρούνται αναμενόμενα. Σχεδόν θεμιτά....

Και μια μικρή λοιπόν πλαστογραφία από την Ν.Δ.
Στην σελίδα http://www.nd.gr/image/image_gallery...=1351351909957 της Ν.Δ. βρίσκουμε την εικόνα της Αυγής από το κείμενο, αλλά σαν από θαύμα έχει εξαφανιστεί η ημερομηνία (photoshop χωρίς καν να μαζευτεί το κείμενο ώστε να χωρέσει καλύτερα αν αυτός ήταν ο λόγος....)
Η οποία εμφανέστατα έπρεπε να υπάρχει όπως μπορεί να δει κανείς στην σελίδα της Αυγής....
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow...ticleID=500456

Με την ευκαιρία γιατί τόσο ενδιαφέρον για ένα δημοσίευμα απλού μέλους του συνασπισμού (και όχι ηγετικό κάποια συνιστώσας "ακραίας") προ τριετίας?

Αυτή την πλαστογραφιούλα την δανείστηκα από την σελίδα http://www.rednotebook.gr/details.php?id=7399

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μοσάντ - Τσίπρας -Σκαπανέας

από τη σελίδα: http://www.inews.gr/62/einai-praktoras-tis-mosant-o-tsipras.htm
---------------------------------------
Είναι πράκτορας της Μοσάντ ο Τσίπρας;
Ως γνωστόν, για την κοινότητα του διαδικτυακού καφενείου facebook, όλοι οι πολιτικοί είναι "προδότες" και "πράκτορες".
Η μπόρα πήρε αυτή τη φορά τον Αλέξη Τσίπρα, με ένα ακόμη συνομωσιολογικό σενάριο, που παίρνει διαστάσεις καταιγίδας στο διαδίκτυο -κι εδώ θα μείνει- και ιδιαίτερα στο facebook. Αυτή τη φορά με επώνυμη "καταγγελία" ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν ατράνταχτα στοιχεία.
Δείτε την:
Μια καταγγελία-σοκ, που αναρτήθηκε απο μέλος τους Facebook και έχει κάνει τον...γύρο του διαδικτύου, φέρεται να καταγγέλει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, κ. Αλέξη Τσίπρα, για κομπίνες που έχουν να κάνουν με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών απο την Αφρική, μέσω της εταιρείας του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας"ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ"!

Στην υπόθεση, εμπλέκεται και η ...ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η διαβόητη ΜΟΣΑΝΤ, στην οποία - σύμφωνα πάντα με την καταγγελία - ο πατέρας του κ. Τσίπρα φέρεται να είναι...έμμισθος υπάλληλος!
Η καταγγελία γίνεται απο τους κυρίους Γεώργιο Λαχανά και Γεώργιο Μεταξά, μέσω της ιστοσελίδας στο facebook της κυρίας Αντζελας Γεωργαντή! Στο κείμενο μάλιστα, οι καταγγέλοντες προκαλούν τον κύριο Τσίπρα να...τους κάνει μήνυση! Διαβάστε την παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας!
'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΧΑΝΑΣ' - Γεώργιος Μεταξᾶς

ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ: Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα:
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ. Γιατί; Τι κρύβεται πίσω από την κατασκευαστική εταιρεία που είναι στο όνομά του;
Σε όλα είναι από πίσω ο πατέρας του!
Ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, ως ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής "Σκαπανέας", ανέλαβε έργα στην Αφρική, όπου έκανε μεγάλη περιουσία. Μέχρι εδώ όλα καλά και τίποτα το μεμπτό.

Το μεμπτό, αρχίζει τώρα: ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, έκανε (και κάνει) το εξής κόλπο:
Προσλαμβάνει μαύρους εργάτες, τους ορίζει έναν καλό μισθό και εκείνοι εργάζονται λαμβάνοντας έναντι, αντί του κανονικού μισθού. Όταν έρχεται η ώρα της αποπληρωμής, τους "πακετάρει" σ' ένα κοντέινερ, τους βάζει σε πλοίο και τους φέρνει παράνομα στην Ελλάδα!
Τώρα, καταλάβατε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται υπερ των λαθρομεταναστών και πάσης φύσεως μεταναστών; 
Παρακαλώ τους ΣΥΡΙΖΑίους φίλους μου, να το μεταβιβάσουν αυτό στον Αλέξη Τσίπρα και να του ζητήσουν να μου κάνει μήνυση. Θα χαρώ πολύ να δώσω στο δικαστήριο και στην δημοσιότητα:
1. Τα έγγραφα που συνδέουν τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με την Μοσάντ,
2. Την μισθοδοσία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα από την Μοσάντ,
3. Το όνομα του πλοίου που κάνει την μεταφορά καθώς και τον συνεργαζόμενο εφοπλιστή,
4. Το ποιος προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον τρόπο.
Για όλα αυτά, έχω στη διάθεσή μου επίσημα έγγραφα, φωτογραφίες και επίσημες επώνυμες καταγγελίες - αναφορές. Τον προκαλώ λοιπόν.

Ερωτήσεις προς τον αξιότιμο αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριο Αλέξη Τσίπρα:
1. Αληθεύουν όλα τα όσα ισχυρίζονται οι καταγγέλοντες κ. Λαχανάς και Μεταξάς κύριε Τσίπρα;
2. Τι ακριβώς συμβαίνει επιτέλους με την κατασκευαστική "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ"; Ανήκει πράγματι στον πατέρα σας; Είναι οικογενειακή σας επιχείρηση;
3. Εχει πράγματι ο πατέρας σας, έμμισθη σχέση με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία; Εν ολίγοις, εξυπηρετεί ξένη δύναμη με χρηματικό όφελος;
Θα παρακαλούσαμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε όλα αυτά και εί δυνατόν ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Είναι πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες για να περάσουν έτσι, στο "ντούκου", επειδή γράφτηκαν...πάνω σε κάποιον "τοίχο" κάποιων μελών στο δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο, πολλές φορές, ο καθένας μπορεί να λέει "ό,τι του καπνίσει"! Ο κύριος Τσίπρας έλαβε το 27% των ψήφων του ελληνικού λαού, κρατώντας τη ΣΗΜΑΙΑ της αντιμνημονιακής παράταξης και της κάθαρσης του δημοσίου βίου και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξεκαθαρίσει τη θέση του!
Κάποτε επιτέλους, ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ στην Ελλάδα να γίνει υπόδειγμα για τους πολίτες! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ η βρωμιά και η δυσωδία!

Θα χαρούμε ιδιαίτερα, εαν ο κύριος Τσίπρας φανεί αντάξιος της υπόστασης της οποίας του έδωσε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας και ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ με στοιχεία και επιχειρήματα τις επώνυμες αυτές καταγγελίες!
 Από ότι μπορείς να δει κανείς ήδη ο ένας από τους καταγκέλοντες έχει γίνει μπουχός http://logioshermes.blogspot.com/201...post_7668.html

Στην σελίδα της κυρίας δεν βρίσκω πια την ανακοίνωση. Αλλά υπάρχει στην σελίδα του Μεταξά η καταγγελία.
Εκεί θα την δει κανείς και χωρίς τα διανθίσματα, και θα δεί και κάτι ακόμα πικάντικο.
Γεώργιος Μεταξᾶς Για να είμαστε πιο ακριβής, ιδιοκτήτης εμφανίζεται συγγενής του πατέρα του Τσίπρα, αλλά όλες σχεδόν οι μετοχές παίζουν εντός της οικογένειας.

Οπότε φτάσαμε στο τελικό. Κάποιος συγγενής του πατέρα του Τσίπρα πιθανά έχει μια κατασκευαστική η οποία λέγεται ότι στέλνει μετανάστες σε κοντέινερ (μιλάμε για σενάριο) κατά τον κ. Μεταξά στην Ελλάδα.
Ακόμα και να υποθέσουμε ότι ισχύουν αυτά, δεν ξέρω γιατί πρέπει να είναι υπεύθυνος ο κάθε "Τσίπρας" για το τι κάνουν οι συγγενείς του ? (και μάλιστα τουλάχιστον τρίτου βαθμού, αλλιώς θα έλεγε αδελφός ή κάτι άλλο, του πατέρα).
Τελικά καλεί τον Τσίπρα να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας.
Λέω να μην ασχοληθώ άλλο με αυτές τις βλακείες.

Για την μοσάντ θα περιμένουμε μάλλον πολύ.....