Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η σημαία που δεν είναι σήμερα η Ελληνική σημαία

Φαντάζομαι ότι όλοι ξέρεται ότι η Ελληνική σημαία έχει την πιο κάτω μορφή:
 
Όμως αρκετοί θα υποθέτετε ότι μπορεί να έχει και την πιο κάτω (ίσως σε πιο ανοιχτό μπλε):
Λοιπόν κάνετε λάθος. Η Ελληνική σημαία έχει την πρώτη και μόνο μορφή. Η δεύτερη έχει καταργηθεί. Και για αυτό αν πάτε σε ένα μαγαζί και ζητήσετε μια Ελληνική σημαία κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει την δεύτερη. Την δεύτερη θα πρέπει να την ζητήσετε έχοντας την συγκεκριμένη επιλογή στο μυαλό σας. 

Ο Νόμος 851/21-12-1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄) http://www.et.gr/index.php?option=co...per&Itemid=104
Ρυθμίζει την μορφή της Ελληνικής σημαίας. Και καταργεί προηγούμενα άρθρα ως προς το θέμα, και ορίζει ότι εντός δύο ετών πρέπει να έχουν αντικατασταθεί άπασες οι Ελληνικές σημαίες, με την σημαία που ορίζει το άρθρο αυτό. (κλικ για μεγέθυνση)
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Untitled-431.jpg Εμφανίσεις:  39 Μέγεθος:  167,6 KB
Και μια σημείωση. Επειδή έχει αναφερθεί η δεύτερη σημαία χωρίς τις ρίγες, έμοιαζε με μια εκ των δύο πρώτων επίσημων σημαιών του Ελληνικού κράτους (μετά την επανάσταση του 21), αλλά εκείνη ήταν τετράγωνη. Οπότε διέφερε ριζικά από την αναρτημένη.
Έχουν περάσει από την νομοθεσία 34 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια είναι απίθανο κάποιος που είχε συνήθειο να χρησιμοποιεί σημαία στο μπαλκόνι του, να μην την άλλαξε κάποια στιγμή. Αν μη τι άλλο θα ξεθώριασαν τα χρώματα. Και τότε θα έπαιρνε μια κανονική. 
Άρα όποιος έχει τέτοια σημαία δεν το κάνει τυχαία αλλά από επιλογή.

Θα ακούσετε ίσως ότι η δεύτερη είναι η πολεμική σημαία μας. Λάθος.  Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις πολεμικές σημαίες.
Και δεν είναι πολεμική για τρεις τουλάχιστον λόγους
1. Αναλογίες (είναι τετράγωνες)
2. Προστάτης άγιος (έχουν την εικόνα ενός προστάτη άγιου)
3. κροσοί. (έχουν κροσούς)
Οπότε η δεύτετη σημαία ΔΕΝ είναι η Ελληνική σημαία και ΔΕΝ είναι ούτε πολεμική σημαία του στρατού.

Στην σελίδα http://www.et.gr/index.php?option=co...per&Itemid=104 μπορει όποιος θέλει να διαπιστώσει το γεγονός, καθώς και το ποιοι και πότε μπορούν να χρησιμοποιούν τις πολεμικές σημαίες, που επαναλαμβάνω δεν είναι αυτής της μορφής.

Οπότε αυτή την σημαία δύσκολα θα την βρει κανείς εκτός μουσείων μια και καταργείται οριστικά μετά την μεταπολίτευση. Μάλλον όχι και τόσο δύσκολα. Επειδή μάλλον όμως ξεχνάμε εύκολα ή δεν προσέχουμε, ποιοι χρησιμοποιούν αυτήν ειδικά την σημαία να το θυμίσω.
http://www.xryshaygh.com/resources/images/news/diodia_2.JPG

Παρατηρείστε μάλιστα την τελευταία σημαία στο βάθος και θα δείτε οτι επί της σημαίας υπάρχει το συγκεκριμένο σύμβολο της χρυσής αυγής στο κέντρο του σταυρού. Η εικόνα από την ιστοσελίδα της χ.α. για αποφυγή αμφιβολιών.
Και άλλη μια σε ποιο καλλιτεχνική εκδοχή.



Περιττό να θυμίσω ότι απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση συμβόλων οργανώσεων σε Εθνικά σύμβολα. Κάνει κάτι παράνομο η χ.α. σε αυτή την περίπτωση?
Όχι, γιατί το σύμβολο της, δεν τοποθετήθηκε πάνω σε Εθνικό σύμβολο.

Και οι ροπαλοσημαίες ειναι στην μόδα. Παρατηρώ ότι τρεις από τους κρανιοφόρους φέρουν την προαναφερόμενη σημαία, αλλά μερικοί μάλλον προτιμούν την Ελληνική σημαία για να επενδύσουν το ρόπαλό τους. Υποθέτω ότι αυτή η πράξη δεν ποιεί ιδιαίτερο σεβασμό στο σύμβολο της πατρίδος μου, και αναρωτιέμαι ποιας εθνικότητας είναι τα παλικάρια για να την μεταχειρίζονται με αυτό τον τρόπο.


....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου