Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Περί των συμφωνιών του Εαμ με τους Γερμανούς.

Τα ποιο κάτω κείμενα αναπαράγονται συχνά σε συζητήσεις από κάποιους που έχουν ένα κοληματάκι με την αριστερά.....
Βέβαια έχουν ένα περίεργο χαρακτηριστικό. Αν και γράφτηκαν το 1944 δεν εμφανίζουν την κλασική γραμματοσειρά γραφομηχανής. Οπότε γράφτηκαν με αναλογική γραμματοσειρά.
Η πρώτη γραφομηχανή με αναλογικούς χαρακτήρες κυκλοφόρησε το 1944 και είναι αρκετά αμφίβολο ότι το κείμενο γράφτηκε σε ηλεκτρονική μηχανή IBM Electric Executive Typewriter με Ελληνικούς χαρακτήρες (που μάλλον δεν θα είχε προλάβει και να κατασκευαστεί όταν φέρονται ότι γράφτηκαν τα κείμενα)
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=gr
Και για να εξηγήσω τι σημαίνει αυτό, στις απλές γραφομηχανές της εποχής, το πλάτος στο κείμενο που καταλάμβανε το γράμμα "ι" ήταν ίδιο με το πλάτος που καταλάμβανε το γράμμα "ω" γιατί ο μηχανισμός μετακινούσε το χαρτί κατά το ίδιο διάστημα κάθε φορά. Σε αντίθεση με τις νεότερες και τα τυπογραφικά στοιχεία που είχαν μεταβλητό πλάτος, ανάλογα με κάθε γράμμα.
Οπότε το μεν πρώτο είναι αρκετά αμφίβολο, ότι είναι φωτογραφία υπαρκτού πρωτοτύπου της εποχής, το δε δεύτερο καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι μεταφορά κειμένου και όχι φωτογραφία αν και δεν διευκρινίζεται. Πού είναι όμως η φωτογραφία του κειμένου. Ξέρει κανείς?
Εγώ δεν την βρήκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου