Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο ανθέλληνας Μπουτάρης ακολουθεί τα βήματα του εθνικόφρονα Μεταξά.Φαντ

Φαντάζομαι ότι αρκετοί θυμούνται τις επιθέσεις μερικών όψιμων εθνικόφρωνων εναντίων του Μπουτάρη δήμαρχου Θεσσαλονίκης με αφορμή την υποτιθέμενη συμπάθειά του για τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Βέβαια ο Μπουτάρης είναι πολύ αμφίβολο αν όντως ήθελε να μετονομάσει κάποιον δρόμο σε Κεμάλ, αλλά ας υποθέσουμε ότι όντως το πρότεινε. Και που είναι το κακό και το περίεργο?
Για να θυμηθούμε λίγο την στάση του Μεταξά απέναντι στον Κεμάλ.
Από την σελίδα http://www.left.gr/article.php?id=10070 τα ποιο κάτω:
---------------

Η απόλυτη γκάφα των χρυσαυγιτών




Σε άρθρο τους της 27/6/2012 στον ιστότοπό τους, οι χρυσαυγίτες καθυβρίζουν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρη ως «θλιβερή φιγούρα», που «μόνο θυμηδία προκαλεί, παραπέμποντας φυσιογνωμικά σε cartoons παλαιάς κοπής», και απαιτούν να παυθεί από δήμαρχος διότι έκανε το «εθνικόν έγκλημα» να ζητήσει την μετονομασία οδού της Θεσσαλονίκης σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ.


Οι χρυσαυγίτες μάλλον δεν γνωρίζουν ότι το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ έχει ήδη δοθεί στο παρελθόν σε οδό της Θεσσαλονίκης. Στις 11 Νοεμβρίου του 1938, τότε που την Ελλάδα την κυβερνούσε το ίνδαλμά τους, το πρότυπό τους, ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς...!!!


Παραθέτουμε εδώ και το κείμενο του συλληπητήριου τηλεγραφήματος που απέστειλε ο Ι. Μεταξάς στην τουρκική ηγεσία όταν πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ:

«Αποτίουσα φόρον τιμής εις την μνήμην του περιφανούς αρχηγού, του γενναίου στρατιώτου, του πεφωτισμένου αναμορφωτού της Τουρκίας, η Ελλάς ουδέποτε θα λησμονήσει ότι ο πρόεδρος Κεμάλ Αττατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και ότι σφυρηλάτησε τους δεσμούς της αδιαλύτου φιλίας, ήτις ενώνει τις δύο χώρες μας εν τω κοινώ ιδεώδες της ειρηνικής συνεργασίας. Θα διατηρήσει πιστώς την συγκινημένης ανάμνησιν του μεγάλου εκλιπόντος, του οποίου το κραταιόν έργον θα κατευθύνη δια παντός τα τύχας του ευγενικού τουρκικού έθνους.»


Ερωτούμε τους χρυσαυγίτες; Τους χαρακτηρισμούς που επεφύλαξαν για τον «προδότη φίλο του Κεμάλ» Μπουτάρη, θα τους αποδώσουν τώρα και στον Ι. Μεταξά; Ή θα καταπιούν τη γλώσσα τους;;;

(Η φωτογραφία είναι από την κηδεία του Κεμάλ Ατατούρκ. Διακρίνεται σε πρώτο πλάνο ο πενθών τον «μεγάλο εκλιπόντα» Ι. Μεταξάς).
 
--------------------------
Φαίνεται λοιπον ότι ο Μπουτάρης υπολοίπεται σε συμπάθεια προς τον Κεμάλ του Μεταξά. Και με την ευκαιρία ποιοι είπαμε ότι έχουν συμπάθεια στον ανθέλληνα Μεταξά?
(Το ανθέλληνας μια και εκθιάζει τον αρχισφαγέα της Σμύρνης) 
http://www.newsbomb.gr/prionokordela/politiki/story/233743/i-hrysi-aygi-tha-anastilosei-to-agalma-toy-metaxa-stin-kefalonia
 
Α ρε Ρεπούση, δεν έκρυψες μόνο την σφαγή αλλά και την προδοτική στάση των Ελλήνων και μάλιστα του Μεταξά με τον εκθιασμό του αρχισφαγέα Κεμάλ.
Όμως για να μην λέμε χαζομάρες, ο Μεταξάς και ο Κεμάλ ανεξάρτητα από το πως αξιολογεί κανείς τις πράξεις τους, τουλάχιστον δεν ήταν Κρετίνοι
Σε αντίθεση με τους ακραίους εθνικόφρονες του σήμερα, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το έθνος από μια ντομάτα.
------------------
 
Δικαίως όμως θα μπορούσε να πει κανείς ότι το left είναι στρατευμένη σελίδα. Σωστό, και να το θυμόμαστε όταν διαβάζουμε εθνικιστικές σελίδες. 
 
Οπότε πάμε να δούμε και την σχετική εφημερίδα. 
http://sarantakos.files.wordpress.com/2009/05/eb1938-11-12-1.pdf 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου